Stolování s Ladislavem Špačkem

Detailní informace a možnost přihlášení naleznete na www.ladislavspacek.cz v části Semináře.
STOLOVÁNÍ S LADISLAVEM ŠPAČKEM
NEBOLI ETIKETA U STOLU
asistovaná večeře spojená s praktickým nácvikem stolování pod vedením odborníka na etiketu Ladislava Špačka
„Společenské chování nejprůkazněji projevíme u stolu.“
(Oldřich Nový, ve filmu Světáci)
Tříhodinový program, během kterého se při pětichodové večeři naučí účastníci všem pravidlům společenského stolování (zasedací pořádek, večeře s klientem, chování na banketu i v restauraci, zásady společenského stolování – prostírání stolu, ubrousek, držení příboru, překládací příbor, sklenice, jak zacházíme s pečivem, degustace a dekantace vína, jak jíst běžná i exotická jídla atd.)
Komu je večeře určena: Každému, kdo chce nebo potřebuje stolovat podle společenských pravidel. Manažeři, kteří vedou u stolu obchodní jednání, politikové, kteří stolují s významnými osobnostmi doma i ve světě, studenti, kterým společenské chování pomáhá v kariérním růstu ve všech oborech, rodiče, kteří chtějí své děti dobře připravit pro život, všichni, kdo se chtějí zbavit špatných návyků, které se v uzavřených komunitách rodin přenášejí i na budoucí generaci.
Co se naučíme: Stolování na banketu i na obchodní nebo přátelské večeři ve dvou. Příchod ke stolu, usazení hostů. Zasedací pořádek. Prostírání stolu, inventář a náčiní pro společenské stolování. Společenské stolování (jak sedíme u stolu, látkový a papírový ubrousek, chování u stolu, držení příboru, překládání pokrmů, servírování). Jak jíst speciality, ale i běžná jídla (ústřice, krevety, maso, brambory, těstoviny, moučník. Držení sklenice, degustace a dekantace vína. Konverzace u stolu. Nehody u stolu. Jak poznáme dobrou restauraci. Správná obsluha doma i v restauraci.
Course Features
- Lectures 0
- Quizzes 0
- Trvání 3 hodiny
- Skill level All levels
- Jazyk Česky
- Kapacita 7556
- Assessments Self